رئیس کانون وکلای دادگستری استان همدان در دیدار با کارآموزان جدیدالورود ضمن تبریک به آنها برای پذیرفته شدن درآزمون وکالت و با توضیح مختصری راجب چگونگی تشکیل کانون های وکلا گفت:فقدان قوانین مشخص درباره وکالت باعث برخی سوءاستفادهها و نارضایتیها و شکایاتی از سوی برخی مراجعین میشد. برای حل این مشکلات در آبان ۱۲۸۸ با پیشنهاد و تصویب وزارت عدلیه وقت (ذکاءالملک) و فرمان شاه، شرایط خاصی برای وکلا و شیوه ورود به شغل وکالت اعلام شد. ریاست اداره احصائیه را داود پیرنیا بر عهده داشت که علاقه خاصی به حفظ حیثیت وکلا داشت و در این راه تلاش میکرد و مورد علاقه و احترام وکلا بود. هماو بود که در تیرماه ۱۳۰۹ جمعی از وکلا را به منزل خود دعوت کرد و خبر از موافقت وزیر عدلیه با تأسیس کانون وکلا داد واین جلسه را «افتتاح نیمرسمی کانون» توصیف کرد.
محمدرضا مددی ضمن تأکید بر اینکه نتیجه ۵۰سال تجربه در دادگستری و کانون وکلا را امروز در اختیار شما میگذارم،ادامه داد: هجمه علیه وکلا به خصوص در رسانه های جمعی و شبکه های اجتماعی زیاد است؛ نخستین گام شما برای شروع وکالت باید این باشد که نگاه جامع به وکلا را با رفتار و اعمال خود تغییر دهید.
قانون را ملکه ذهن خود کنید وی با اشاره به اینکه ورود به دادگستری همانند سایر ادارات نیست و تفاوت دارد،افزود: از امروز روی کلمات قانون حرکت کنید لذا قانون برای احقاق حق است؛گرفتن حق مظلوم از ظالم. پس قانون را ملکه ذهن خود کنید.
دادخواست نوشتن اساس کار است مددی در ادامه به کارآموزان ورودی۱۴۰۳کانون وکلای دادگستری استان همدان توصیه کرد:اصول اولیه و اساس کار شما نوشتن دادخواست است.قانون آئین دادرسی کیفری و مدنی را خوب بشناسید. از امروز به عنوان یک وکیل، وقت شناس باشید تابتوانید وکیل موفقی باشید.
بزرگترین ارکان کانون وکلا کارآموز است مددی با بیان اینکه پس از اینکه در زمان مصدق عدلیه به عنوان کانون وکلا درآمد، قانون قابلیت اجرا داشت، افزود: تصویب قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار به بی سرو سامانی کانون ها دامن زد. در حال حاضر بزرگترین ارکان کانون وکلا کارآموز است که برای ما اهمیت زیادی دارد.کمیسیون کارآموزی از افراد متخصصی تشکیل شده که برگزاری کارگاه های متعدد آموزشی به همراه اساتید مجرب بخشی از خدمات این کمیسیون به کارآموزان است. به سخنان رییس کمیسیون کارآموزی دقت کافی کنید.
از توبیخ شفاهی تا ابطال پروانه وی ضمن تأکید بر اینکه در سال ۱۳۸۳که کانون وکلا را تأسیس کردیم درمجموع ۶۰ وکیل عضو کانون بودند،افزود: در حال حاضر نزدیک به ۸۰۰وکیل پایه یک در کانون عضو و مشغول به فعالیت هستند. کانون وکلا متشکل از دادگاه ها و دادسراهای متعدد است که اگر وکیل و کارآموز از مُر قانون تبعیت نکنند متخلف شناخته شده و باتوجه به میزان تخلف از توبیخ شفاهی تا ابطال پروانه وکالت محکوم خواهند شد. *مشکل تردد وکلا به زودی مرتفع خواهد شد مددی با اشاره به ملاقات با رئیس کل دادگستری و نصب دستگاه کنترل تردد وکلا در مراجع قضایی،خاطر نشان کرد: درحال حاضر مشکل ممنوع بودن وارد کردن موبایل به مجتمعهای قضایی توسط وکلا را داریم که اگر وکلا ازین مهم سو استفاده نکرده به طورمثال صدای قاضی را ضبط نکنند ویا از صورتجلسه عکس نگیرند این مهم هم حل خواهد شد. محرم اسرار موکل باشیم رئیس کانون وکلای دادگستری استان همدان توصیه کرد: از موکل خود بخواهید واقعیت ها را به شما بگوید. از طرفی هم با گفتار و کرداردر شان وکیل در جامعه برخورد کنید و رازدار موکل خود باشید حتی برای نزدیکترین شخص زندگی خود هم اسرار موکل را بازگونکنید. طوری برخورد کنید که آبروی مردم حفظ شود. همچنین وکیل باید امانت اقتضا دارد که واقعیت به موکل گفته شود. یک وکیل عادل در راستای اجرای قانون قدم برمیدارد و منطورش احقاق حق است. وظیفه دیگر وکیل در رابطه با موکل این است که لازم است نتایج امر وکالت را طوری که تشحیص میدهد به موکل اعلام کند و نگوید صددرصد برنده است؛قول صددرصد به موکل خود تخلف بارزی است. سوگند نامه را بخوانید و اجرا کنید مددی با اشاره به سی سال تلاش خود در عرصه قضاوت،خاطرنشان کرد: کار وکالت از قضاوت سخت تر است؛ به طور مثال به موکل قول میدهیم که تا جایی که شرایط ایجاب می کند تلاش خواهیم کرد و از او دفاع می کنیم اما در واقع حکم راکسی دیگر صادر میکند. سوگندنامه و همچنین آیین نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلا مصوب۱۴۰۰ و اصلاحات آن را بخوانید و سر لوحه کار خود قرار دهید.
دیدگاه